вівторок, 2 жовтня 2018 р.

Українські виборці, хто всі ці люди?

Приїзжаю до батьків. За кого голосувати будеш? - питають. Та не знаю ще, а шо, вже вибори скоро? Ну да, в березні, - кажуть, - тільки голосувати ні за кого. Приїзжаю до батьків дружини. За кого голосувати будеш? Знову те саме. Ну, дивлюсь старше покоління це питання вже серйозно турбує.  Погуглив, хто там балотується, знайшов на сайті у Гордона якийсь  рейтинг (цифри не показую, бо не хочу псувати свій блог  замовними цифрами). 


Так виявляється  там є за кого голосувати! Вибирай любого з 3-ї,4-ї або 5-ї позиції. А нашим батькам показують по ящику Юлю, Пєтю і Рабіновіча, і вони засмучені від безпорадності. Так навіть більше, нормальних забагато, якщо Слава, Вова і Толік не домовляться між собою, то в другий тур знову вийде лайно проти лайна, а-ля Кучма проти Симоненка. Але я не про це, мені було завжди цікаво, хто ж це лайно вибирає. Може все це фарс, матриця? І я навіть 5 років тому пішов у виборчу комісію на дільницю в одному з районів Києва зам головою, щоб побачити весь процес на власні очі. Якихось 2 тижні відірвані від сімї і 2 фінальні ночі  без сну, але у мене лишилось щось таке, що я маю вам зараз показати.  Тоді були вибори в раду (жовтень 2014-го року) і на нашій дільниці було  2340 людей. І ще момент, чого я тут буду приводити виборців з моєї дільниці, а не по країні в цілому? Бо по краіні я не знаю хто я як рахував, а тут я рахував сам. Ну, поїхали.

Це явка виборців


На останню годину явку не сфоткав, але знайшов ще одне фото, і там видно, що всього проголосувало 1278 чоловік (явка 54,6%)

Це кількість людей, проголосувавших за конкретну партію


Це все рахувалось на моїх власних очах 2 рази. Кількість бюлетенів і корешків співпала. І я можу дати 100% гарантію що жодного голосу на нашій дільниці сфальсифіковано не було. Більше того, коли ми все це передали в ОВК, ці данні при нас забили в прожку і на сайті ЦВК по нашій дільниці світились ті цифри, що я тут привожу. Ну і взагалі, щось фальсифікувати в Києві тупо і паливно, бо спостерігачі (в тому числі і іноземні) майже жили у нас на дільниці.    


Тепер 2 останніх фото для зручності у вигляді списку
1)Самопоміч  - 293 (23%)
2)БПП – 282 (22%)
3)Народний Фронт – 211 (16,5%)
4)Свобода – 100 (7,8%)
5)Батьківщіна  - 62 (4,8%) 
6)Комуністи – 57 (4,4%)
7)Оппоблок – 54 (4,2)
8)Гриценко – 51(4%)
9)Ляшко – 50 (3,9%)
10) Правий сектор – 40 (3,1%)
11)Тігіпко – 26 (2%)

Всіх інших не пишу, бо менше 10 чоловік за них голосувало. А тепер увага, ось результати по всій Україні (без мажоритарки, бо це окремий разводняк).  Обведено червоним. 

Не можна сказати, що відсотки по нашій дільниці повністю співпадають з відсотками по всій Україні, але тенденції в схожості є. З картинки сильно випадає Самопоміч і трохи Свобода з Ляшком, але по перше це все ж таки Киів, де людей з вищою освітою більше. Ну і по Свободі у мене і досі сумніви, ну то таке.  

Перший раз я звернув увагу на те, якщо взяти людей з якоїсь маленької частки насеселення, то вона буде відображати поведінку мешканців всій країни. Спочатку це була моя багатоповерхівка – 10 активних і 490, яким все бім-бом. Тепер ось виборча дільниця. Велике складається з маленьких частин, але це велике нічим від маленького не відрізняється.

Ну а тепер, 1278 людей прийшли, проголосували і когось обрали, хто ж всі ці люди? 

1)Самопоміч(23%) - прємно бачити, що на першому місті  по кількості (хоч і з маленьким перевісом) – це адекватні люди. 5 років поспіль можна сказати, що це був самий вдалий вибір, якщо порівнювати зі всіма іншими. По перше, ця партія пройшла і твій голос не втрачений. По друге, тут Єгор Соболєв і ко, антикорупцій комітет, боротьба за антикорупційні закони, короче респект. І по третє, майже за всі нормальні закони вони голосували.   

2) БПП(22%) – це поступове кидалово, але видно, що фахівці по впливу на маси гарні. І у мене питання, хто всі ці люди, що за них проголосували знову? Пройшло пів року після виборів президента, невже не було  видно що то буде? Як казав один його прихильник, після майдану пропетляли і добре, це ж краще ніж революція і бандитизм після. Таких завжди 13% є, вони і Кучму на другий строк підтримували, аби не гірше.

3)Народний фронт(16,5%)  - іх виборці дуже цікаві екземпляри. Їм все ж таки плюс за те що доперли кто є Пєтя, але мінус, що вони черпають світ тільки с зомбоящика.  Я тоді просто прозрівав, партія без імені за місяць перед виборами врубає по тєлєку потужну рекламу і бє всі рейтинги!

4)Свобода(7,8%) – їх виборців я вважаю теж адекватними, вони мають радикальні проукраїнські погляди. Їх треба берегти, бо таких мало. Щодо не проходження Свободи, 4,7% це дуже підозріло, при умові що у нас на дільниці це було майже 8%, такого різкого коливання, я думаю все ж таки не могло бути. 

5)Батьківщина, вона ж Юля(4,8%) – її виборці, це люди які 100% дивляться тєлєк (бо крім тєлєка і бігбордів її ніде не буває), думаю що у віці. Мої родичі раніше теж за неї голосували, і досі пригадують що при ній на початку 2000-х перестали відрубати електрику.  Зараз у неї виріс рейтинг, і це, скоріш за все, за рахунок виборців Сєні. Взагалі з поколінням телеглядачів якась біда, основне питання членам виборчої комісії від них було – за кого голосувать? Вони переголосували за всіх, кого їм показують з екрана, вже не хочуть, а інших не знають. Раніше у Юлі не було шансів, бо була молода і гарна, а половина виборців жінки, і вони їй того б ніколи не пробачили і відповідно не проголосували б. Зараз вона постарішала і шанс зявився. Ну і ще, що не менш важливо у неї не було благословіння з орди, бо були більш достойні васали. Вона це врахувала, зараз це благословіння отримано і ми її бачимо всюди.

6)Комуністи(4,4%) – це дно, ні про що говорити

7)Оппоблок(4,2%) – це взагалі дніще.  Не хочу про них.

8)Гриценко (4%)– що тоді, що зараз на нього валить потужна антиреклама, і я після цього дивуюсь що за нього хтось проголосував. Зараз  взагалі це в кожному роліку на youtube і в контекстній рекламі. Ви навіть можете її побачити тут на моєму блозі. Ну і цим людям респект звісно, хоч голоси їх і пропали.

9)Ляшко(3,9%), якщо Пєтя це поступове кидалово, то Ляшко – це різке раптове кидалово, таке двічі не проходить. Я все ж вважаю його виборців як резерв для нормального кандидата, які очікують різких змін.

10)Правий сектор(3,1%) – їх виборці, які за революційний швидкий шлях. Я сам раніше теж притримувався такої думки. Але після деяких подій я перемінив свої погляди. Ось дивіться, революції роблять як порядні так і непорядні люди пліч о пліч. А до влади прийдуть тільки не порядні. Бо шлях до влади пролягає через інтриги, підлість і вміння топити інших охочих. Після перемоги революції спочатку порядних відтіснять, а потім чи посадять, чи повбивають. Завжди так виходить, пригадаємо Робісп'эра зі Сталіним.

11)Тігіпко(2%), дуже специфічний випадок, аж цікаво, чим він своїх виборців зачепив. 

Підсумок.
Голоси за лайно:
БПП(22%) + Народний фронт(16,5%)  + Юля(4,8%) + Комуністи(4,4%) + Оппоблок(4,2%)+ Ляшко(3,9%)+ Тігіпко(2%) = 57,8%

Голоси не за лайно:
Самопоміч(23%)+ Свобода(7,8%)+ Гриценко (4%)+ Правий сектор(3,1%) = 36,9%

Ну шо, тепер зрозуміло хто ці всі люди? Ну і взагалі тенденції на наступні вибори. Питання є? Питань нема. Як бачимо, це не фарс і не матриця, це наша реальність.

Ще хочу додати, я от все чекаю, коли ж закінчиться влада зомбоящика. От здається покоління 45 і менше його вже ж не дивиться. Ан нє, Володя Зеленський ще навіть офіційно не оголосив про наміри балотуватись, а в нього рейтинг трохи менше від діючого президента. І навпаки, Дмитро Гнап, який балотується і який супер-зірка у ФБ і має більше як 100000 фоловерів, але таких рейтингів не показує.

Тепер про фальсифікації. В широкомасштабну фальсифікацію я не вірю, бо МВФ грошей не дасть. Простіше вкластися в потужну рекламу, гречку, підкуп виборців або прийняти тупий закон типу сьогоднішньої мажоритарки. І якщо справа йде про десяті долі відсотка, в це я ще повірю. Наприклад трошки оттяпать від Свободи (в кінці кінців 4,7%) і притяпать Юлі(в кінці кінців 5,68%). Навіть Кучма на виборах в раду зі всім своїм адмінресурсом набрав ті ж 13%. 

Тепер про тих, хто ці голоси рахує і у кого в руках доля країни. От ми всі такі класні, патріоти, преживаємо за Україну. І звісно ми ж не підемо кудись на 2 тижня а потім ще не спати вночі і рахувати голоси за 800 гривень (стільки було 5 років тому, зараз буде більше). А для деяких це гроші. І от приходять бувші наркомани, алкоголіки і взагалі не дуже благополучні люди. І від того як вони все порахують залежить доля країни. І прикол в тому, що завжди приходять одні й ті самі ну і декілька нових. І от настануть часи, коли нових не буде і всі члени виборчої комісії від різних партій будуть друзями один одному і настане кругова порука. А цих людей не треба спокушати великими грошима, вони і маленьким раді будуть. 

Ну просто не можу не розмістити тут останнє від Єгора Соболєва. Фрагмент його відповвіді на питання,чи буде він балотуватись у президенти: "На цих виборах мрія Росії, мрія олігархів, мрія корупціонерів - мати проти себе 15 проукраїнських, антиолігархічних, некорумпованих кандидатів. Тоді жоден гарантовано не потрапить до другого туру виборів. І ми будемо вибирати між отрутою і лайном."

2 коментарі:

  1. Миколко,дуже приємно,що ти розмістив своє бачення нашої виборчоїкомпанії.Я з тобою цілком згідна і дуже переживаю за нашу країну.Як достукатися до мізків наших людей,щоб вони зрозуміли - доля країни у правильному виборі кандидатів.В розмовах з сусідами,я зрозуміла,що ці вибори у всіх уже в печінках.РОЗГУБЛЕННІСТЬ І ВІДЧАЙ,щонам,старшому поколінню,кращої долі вже не дочекатися.З повагою З.С.

    ВідповістиВидалити
  2. Колян, статистику в нашій країні знають лише статистики, тому для 99.9% населення - це маніпуляуція їх свідомістю. Для будь-яких опитувань має зазначатись принаймні p-value, а краще обсяг вибірки (n), демографія, регіон, статистична похибка (statistical error), довірчий інтервал (confidence interval). Без цих даних все це пряма маніпуляція свідомістю людей та biased статистика, якими б незалежними не були наші улюблені інститути, які малюють такі гарні рейтинги. "There are three kinds of lies: lie, damned lie and statistics" Mark Twain.

    ВідповістиВидалити